Wij leveren
koelcellen
onder
volledige
garantie

Schaf een koelcel aan onder betrouwbare omstandigheden!

Wij denken mee en inspireren
Wij verplaatsen ons in uw situatie
Wij gaan voor de juiste keuze
Wij leveren, bouwen en installeren
Binnen de afgesproken tijd

Elke situatie is anders en uniek

Vraag ons advies zodat u zeker bent van de juiste aanschaf

De aankoop van een koelcel is een niet dagelijks voorkomende situatie, Koelservice Specialist Nederland helpt u graag.

De juiste koelcel

Wij verlenen de beste begeleiding en optimale garantie

De aanschaf van een koelcel

Alles waar u op moet letten bij de aankoop van een koelcel

Koelcelwanden

Koelcelwandpanelen zijn gemaakt van grote sandwichpanelen die met groef-messing profielen in elkaar passen en van binnenuit worden bevestigd. Deze wanden zijn meestal 80 mm dik, maar 100 of 120 mm is ook mogelijk. We raden geen dikke wanden aan vanwege de hoge kosten en extra ruimtevereisten. De isolatiewaarde (K- of R-waarde) van de panelen is belangrijk; koelcellen hebben vaak slechte isolatie, dus geven wij vooraf duidelijke specificaties. Wij streven naar verwarmde koelcellen om uw energiekosten te verlagen.

De vloer van de koelcel

Bij het kiezen van een koelcel heeft u de optie om er een aan te schaffen met of zonder ingewikkelde vloer. Kleine koelcellen hebben meestal geen drempel, maar voor grotere koelcellen is het handig om er een zonder vloer te hebben voor een gemakkelijk toegang. Als de koelcel op een hogere verdieping wordt geplaatst, is een speciale vloer noodzakelijk om lekkages te voorkomen. Wij plaatsen koelcellen met vloer op kokers van 40 mm om vochtproblemen te vermijden. Over het algemeen adviseren we een koelcel zonder een geïsoleerde vloer.

De deur van de koelcel

Bij het kiezen van een koelceldeur zijn er diverse opties: draaiduren in verschillende maten en draairichtingen, schuifdeuren (elektrisch of handmatig), en zelfs overheaddeuren. Het gebruik van meerdere deuren is ook een optie. Een standaard draaideur van 80 cm breed en 200 cm hoog is kostenbesparend, maar schuifdeuren nemen weinig ruimte in beslag en zijn daarom vaak handiger. Overweeg een transparant flappengordijn in de deuropening om koude lucht binnen te houden en vochtvorming te verminderen.

De plaats van de koelcel

Kies zorgvuldig waar u uw koelcel plaatst. Een waterpas vloer is essentieel om stabiliteit te beschermen. Het dak moet waterdicht zijn, maar wanden zijn optioneel, waardoor plaatsing onder een afdak mogelijk is. De koelmotor kan zowel op de cel zelf als buiten op het dak of aan de muur worden geplaatst vanwege ons split-koelsysteem. Overweeg de plaatsing zorgvuldig vanwege mogelijke geluidsoverlast voor buren, en zorg voor voldoende ventilatie rond de koelmotor om de warmteafvoer te absorberen.

Het koelmiddel

We gebruiken goedgekeurde en actuele koelmiddelen, momenteel voornamelijk R 449A voor koelmotoren van koelcellen. Dit voorkomt problemen met de milieuautoriteiten en vermindert de jaarlijkse kosten voor inspecties bij kleinere koelinstallaties.

De plaats van de koelmotor

Waar de koelmotor geplaatst wordt, is cruciaal omdat deze warmte afgeeft, wat de koelceltemperatuur beïnvloedt. Een goede warmteafvoer is essentieel voor efficiënt energiegebruik. De motor kan op, naast, of zelfs buiten de koelcel worden geplaatst, maar afstanden van meer dan 25 meter horizontaal en 15 meter verticaal verhogen de kosten en het energieverbruik. Bij buitenplaatsing moet rekening worden gehouden met geluidsoverlast voor buren, zelfs ‘stille’ motoren produceren minimaal 32 dB geluid op 10 meter afstand. Ons advies is om de motor buiten te plaatsen voor energiebesparing.

De afmetingen

Welke afmetingen zijn er allemaal mogelijk voor een koelcel? We baseren ons op de interne maten van de cel, omdat dat de bruikbare koelruimte is. De interne afmetingen beginnen bij een minimale breedte van 90 cm en nemen standaard elke 15 cm toe in breedte en diepte. De standaard interne hoogte is 210 cm maar kan variëren van 180 cm tot 270 cm in stappen van 30 cm, of zelfs van 5 cm. Denk goed na over de gelijke ruimte om verspilling van energie te voorkomen. Het is belangrijk om een ​​veilige en handige toegang te behouden zonder te veel hoogte te gebruiken.

Het gebruik van de koelcel

Maakt het uit waarvoor u de koelcel gebruikt? Ja, absoluut, vooral qua koelcapaciteit. Een koelcel voor voedsel moet voldoen aan strenge normen, terwijl dit anders ligt bij bijvoorbeeld een bloemist of soldeerpasta-producent. HACCP-normen zijn sterker voor voedselopslag. Het is ook cruciaal om te weten of u regelmatig warme producten opslaat en welke producten dat zijn. Opslag van riet gekoelde producten vereist minder koelcapaciteit dan het snel koelen van warme producten. Vertel ons uw behoeften en wij kunnen de perfecte koelcel voor u leveren.

Wie zijn onze kanten voor een koelcel?

Onze klanten voor een koelcel zijn: horecabedrijven, voedselverwerkingsbedrijven, supermarkten en kruidenierswinkels, groothandels, landbouwbedrijven, de farmaceutische industrie, medische instellingen, bloemen- en plantenindustrie, logistieke en transportbedrijven en onderzoekslaboratoria.